Water icon 28

Jaunums! Jauna grupu nodarbība ar aprīli

18.03.2022

Ar aprīli jauna grupu nodarbība - VISPĀRATTĪSTOŠĀ VINGROŠANA SKOLĒNIEM pie fizioterapeites Kristas Deičmanes! Nodarbība notiks otrdienās plkst. 17.00 Vingruma zālē. Jārezervē apmeklējums mobilajā aplikācijā Bookla.

Nodarbībās tiks strādāts galvenokārt uz ķermeņa balsta un kustību sistēmas stiprināšanu un harmonisku attīstību. Galvenā uzmanība tiks vērsta uz spēka vingrojumiem visām muskuļu grupām un skolēnu izpratni par pareizas stājas stereotipu. Papildus spēka vingrojumiem tiks veltīts laiks arī to muskuļu grupu stiepšanai, kurām ir tendence saīsināties un saspringt, tiks attīstītas arī koordinācijas un līdzsvara spējas.

Skolēnu stāju visvairāk bojā ilgstoša, vienveidīga, statiska poza, piemēram, sēdēšana pie televizora, datora, galda un tamlīdzīgi. Tas veicina kustību un balsta sistēmas funkcionālo traucējumu veidošanos, kas būtiski pasliktina arī sirds un asinsvadu, elpošanas, nervu sistēmas funkcionālās spējas. Vingrošana ne tikai veido pareizu un veselīgu stāju, bet iedarbojas uz organismu kopumā, veicina visa ķermeņa sistēmu pareizu un veselīgu darbību un attīstību.

Vispārattīstošā vingrošana ir labs veids kā veidot pareizas stājas stereotipu un labu ķermeņa kompozīciju arī tiem skolēniem, kuri jau trenējas kādā sporta veidā, jo, kā novērots Siguldas Sporta skolas audzēkņu veselības pārbaudēs, lielai daļai audzēkņu ir izteikti vai mazāk izteikti stājas traucējumi. Vispārattīstošās vingrošanas nodarbības ir labs veids kā papildināt savas ikdienas aktivitātes.

x

Nosūtīt ziņu