Water icon 28

Noslēgušās ESF bezmaksas sporta nodarbības “Esi vesels Siguldas novadā" projekta ietvaros

10.05.2023

No 2020. gada augusta līdz 2023. gada maijam, Eiropas Sociālā fonda projekta nodarbību ciklā “Esi vesels Siguldas novadā”, Siguldas novada iedzīvotājiem bija iespēja piedalīties bezmaksas sporta nodarbībās Siguldas Sporta centrā un Fischer slēpošanas centrā, kā arī reģionos: Allažos, Morē un Jūdažos. Pēc iedzīvotāju aicinājuma un pateicoties Siguldas novada pašvaldības atbalstam, tika papildus organizētas 40 bezmaksas sporta nodarbības iedzīvotājiem arī Lēdurgā, Krimuldā, Mālpilī un Inčukalnā.

es_nodarbibas_2022_2023.jpg (1,34 MB)

Projekta laikā kopumā 4290 dalībnieki piedalījās 558 nodarbībās un kopā “sadedzināja” aptuveni   1,6 miljonus kalorijas, apmeklējot peldēšanas nodarbības skolēniem un senioriem, nodarbības cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem spēka zālē un peldbaseinā, nodarbības jauniešiem ar sociālā dienesta atzinumu, rollerslēpošanas, distanču slēpošanas nodarbības un vispārattīstošās fiziskās sagatavotības nodarbības Siguldā un reģionos.

Vispārattīstošās fiziskās sagatavotības nodarbību ietvaros šajā laikā Siguldas novada iedzīvotājiem bija iespēja apgūt Pilates, Cigun, Veselu muguru, Zumbu, Funkcionālo fitnesu, Veselības vingrošanu, AquaFitmat, Skriešanu, nūjošanu, u.c. nodarbības.

Projekts deva pozitīvu ieguldījumu sportošanas iespējām arī COVID-19 ierobežojumu laikā, kad iekštelpas tika slēgtas, bet ārā, svaigā gaisā nodarbības varēja notikt.

Populārākās nodarbības visā ciklā bija ārpussstundu peldēšana (22,6% no kopējā nodarbību apmeklējuma), tai sekoja peldēšana senioriem (18,2%) un kā trešā apmeklētākā bija nodarbības cilvēkiem ar funkcionālajiem traucējumiem (16,5%).

Nodarbības notika un varēja apmeklēt pateicoties Siguldas novada pašvaldības atbalstam un Eiropas Sociālā fonda projekta Nr. 9.2.4.2/16/I/018 “Esi vesels Siguldas novadā!” ietvaros.

 

x

Nosūtīt ziņu