Water icon 28

Peldētapmācības skola gatava uzsākt darbu Septembrī

24.08.2018

Vakar, 22. augustā noritēja tikšanās, seminārs par peldētapmācību un jauno Peldētapmācības skolas konceptu. Atsaucība bija ļoti liela un gandrīz visas grupas jau nokomplektētas. Tomēr visus tos, kuri neiekļuva pirmajās grupās, aicinām turpināt pieteikšanos, jo plānots veidot jaunas grupas. Jau tuvākajā laikā sazināsimies ar visiem interesentiem, lai piedāvātu jaunus laikus.

Aicinām visus peldētapmācības skolas audzēkņus, kuri ir iekļuvuši grupās, līdz 27.augustam (ieskaitot) nākt uz Siguldas Sporta centru un veikt Septembra abonementa apmaksu. Tikai apmaksāti abonementi rezervēs jūsu vietu izvēlētajā grupā. Ja kādā grupā atbrīvosies vieta, tā tiks piedāvāta nākamajam rindā.

Divās grupās vēl ir brīvas vietas, aicinām pieteikties interesentus: grupa 11 - 14 gadiem "Delfīni" un 15+ un pieaugušie.

Pārējās grupas ir nokomplektētas un visiem tiem interesentiem, kuri pieteicās, bet neiekļuva grupā, tuvākajā laikā piedāvāsim jaunus grupu laikus.

Paldies visiem tiem, kuri vakar apmeklēja semināru un dalījas ar savu pieredzi un ieteikumiem. Mēs ņemsim vērā jūsu ieteikumus, lai kopīgi izveidotu lielisku Peldētapmācības skolu.

Kā jau informējām iepriekš, no šī gada Septembra uzsāks darbu Peldētapmācības skola. Tā piedāvās nodarbības dažādām vecuma grupām, sākot jau ar zīdaiņiem no 6 mēnešu vecuma līdz pat jauniešu un pieaugušo vecumam. Zīdaiņiem vecumā no 6 līdz 12 mēnešiem viss nepieciešamais šim attīstības posmam tiks nodrošināts peldētapmācības grupiņā „Kurkulīši”, savukārt bērniem vecumā no 1 līdz 2 gadiem būs iespēja apgūt pirmās peldētprasmes peldētapmācības grupiņā „Vardītes”. Šīs nodarbības mazuļiem stimulē refleksu attīstību un mentālo attīstību, savukārt aktīvākajiem samazina paaugstināto muskuļu tonusu.

Bērniem vecumā no 3 līdz 4 gadiem tiks nodrošinātas peldētapmācības nodarbības grupiņā „Grundulīši”, pirmsskolas vecuma bērniem, vecuma posmā no 5 līdz 7 gadiem peldētapmācības nodarbības grupiņā „Asarīši”, skolas vecuma bērniem no 7 līdz 10 gadi peldētapmācības grupiņā „Līdaciņas”, savukārt bērniem vecumā no 11 līdz 14 gadiem peldētapmācības grupiņā „Delfīni”. Nodarbības notiks deviņus mēnešus (35 nodarbības), Lielajā vai Mazajā peldbaseinā, atkarībā no peldētapmācības grupas vecuma un peldētprasmēm. Būs iespēja apgūt arī peldētprasmes jauniešiem no 15 gadiem un pieaugušajiem. Nodarbības notiks trīs mēnešus (10 nodarbības). Peldētapmācību nodarbības zīdaiņiem un bērniem vecumā no 6 mēnešiem līdz 4 gadiem notiek ar vecāku līdzdalību.

Peldētapmācības programmas izstrādātas tā, lai audzēkņi apgūtu drošas un tehniski pareizas iemaņas peldētprasmē un līdz ar to uzlabotu savas vispārējās fiziskās īpašības un veselību. Peldēšana veicina norūdīšanos, nostiprina muskulatūru, uzlabo stāju un vispārējo pašsajūtu, turklāt šī nodarbošanās ir saudzīga organismam.

Katram audzēknim beidzot apmācības konkrētajā peldētapmācības grupā tiks piešķirts diploms un vērtējums no peldēšanas trenera, ka audzēknis ir gatavs apmeklēt nākamo peldētapmācības grupu un sasniegt nākamo peldētprasmju līmeni. Šī būs lieliska iespēja redzēt kā bērni peldētprasmēs izaug no maziem „kurkulīšiem” līdz peldēšanas lietpratējiem „delfīniem”.

Vairāk informācija un pieteikšanās Siguldas Sporta centrā, Ata Kronvalda ielā 7A, Siguldā, tālrunis: 25448860, 67973111

x

Nosūtīt ziņu